Scheidingsplanner Parkstad/Heuvelland

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Scheidingsplanner Parkstad/Heuvelland

06-50 50 37 97 rudi.mertens@scheidingsplanner.nl

In het Diepebroek 1, Gulpen

Scheidingsplanners

Rudi Mertens
Rudi Mertens

Scheiden doe je niet alleen! Elke scheiding is weer anders en vraagt om andere oplossingen. Een scheiding is een ingewikkeld proces waarbij emoties en onzekerheid een grote rol spelen. Ook gaat een groot deel van de scheidingsproblemen over geld. Volgens onderzoek zelfs 80%! En natuurlijk staan de belangen van de kinderen altijd voorop. Veel vragen zonder antwoorden. Al deze vragen kan ik beantwoorden. Antwoorden waardoor er afspraken gemaakt kunnen worden, die bij jouw unieke situatie passen. Als registermediator en erkend financieel planner kan ik je in dit lastige traject op de juiste wijze begeleiden. Zowel op emotioneel als op financieel en juridisch vlak. Ik behoud het overzicht, kan mij goed in jullie situatie en positie verplaatsen en zorg ervoor dat alle belangen goed tegen elkaar worden afgewogen. Dat er ook rekening gehouden wordt met alle fiscale aspecten en dat alles helder vastgelegd wordt. En sta je er alleen voor: ook dan kan ik ervoor zorgen dat je op alle onderdelen goed wordt begeleid. Ik ben Rudi Mertens geregistreerd financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) en als registermediator aangesloten bij de MfN (Mediatorsfederatie Nederland). Ik beschik over een ruime praktijkervaring en ben al sinds 2009 fulltime werkzaam als (echt)scheidingsbemiddelaar en mediator. Daarvoor ben ik in diverse adviesfuncties op het gebied van hypotheken en oudedagsvoorzieningen werkzaam geweest bij de Delta Lloyd Groep. Ik ben gehuwd en wij hebben twee, inmiddels volwassen kinderen.

Over Scheidingsplanner Heerlen-Gulpen (Parkstad)

Uw scheiding succesvol regelen in Heerlen-Gulpen (Parkstad)

Complete en kwalitatief hoogwaardige ondersteuning bij uw scheiding op zowel emotioneel, financieel, fiscaal als juridisch gebied, daar staan wij voor. Wij hebben alle deskundigheid en expertise in huis voor het regelen van uw scheiding. U hoeft ook niet op zoek naar een apart advocatenkantoor in Heerlen-Gulpen (Parkstad). Dit kunt u van ons verwachten:

 • Wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd de aanpak die bij u past
 • Mediation in combinatie met alle juridische, fiscale én financiële kennis
 • Uw scheiding financieel én fiscaal geoptimaliseerd
 • Ook als u er alleen voor staat
 • Voor gehuwden, samenwoners en geregistreerde partners

Wij staan voor u klaar in Parkstad (Kerkrade, Heerlen, Landgraaf, Brunssum, Voerendaal en Simpelveld) en het Heuvelland (Cadier en Keer, Margraten, Gulpen, Wijlre, Vaals). Wij beschikken ook over een kantoorruimte in Gulpen. Er is dus altijd een Scheidingsplanner bij u in de buurt!

Waarom de Scheidingsplanner Heerlen-Gulpen (Parkstad)

De Scheidingsplanner Heerlen-Gulpen (Parkstad) helpt sinds 2009 scheidende partners in het afwikkelen van hun scheiding. Wij staan voor vakmanschap, kwaliteit, persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Het unieke van de Scheidingsplanner Heerlen-Gulpen (Parkstad) is dat alle onderwerpen bij ons aan bod komen en bovenal dat wij alle expertise écht zelf in huis hebben om uw scheiding te regelen, juist ook op financieel en fiscaal gebied. Dat zeggen vele andere bemiddelaars ons niet na. Onze klanten geven ons een gemiddelde waardering van een 8,8.

Mijn ex-vrouw en ik zijn bij Rudi terecht gekomen met de wens om alles in goed onderling overleg te regelen. We hadden onderling geen ruzie en hadden ook al een redelijk idee hoe we onze scheiding wilde regelen.Rudi heeft onze soms ‘niet standaard’ wensen om weten te zetten in een juridisch sluitend convenant. Daarbij waren de gesprekken altijd zeer constructief en in hele goede sfeer. Rudi is een goed luisteraar en wist heel snel de essentie van de wensen te benoemen. Daarnaast weet hij ook de soms toch wel complexe materie goed in ‘Jip en Janneke’ taal uit te leggen, zodat je ook begrijpt wat er besloten wordt en wat daar de consequenties van zijn op korte en langere termijn. Alles is nu netjes geregeld en onze grootste wens, namelijk dat we na ons huwelijk nog vriendschappelijk met elkaar om zouden kunnen gaan, is mede dankzij de professionele inzet van Rudi gerealiseerd.Wij zijn heel tevreden en kunnen Rudi als mediator van harte aanbevelen!

Welke aanpak past bij u?

Samen scheiden (mediation): mediation helpt u om een nieuwe toekomst op te bouwen. Met behulp van onze deskundige begeleiding komt u met elkaar in gesprek. Het in vertrouwen kunnen uiten van wensen, verwachtingen en behoeften (en mogelijke frustraties) leidt tot wederzijds begrip. U gaat ervaren dat er weer werkelijk naar elkaar geluisterd wordt. Daarnaast werken we samen stapsgewijs aan oplossingen en afspraken. Het doel van mediation is om tot een onderlinge oplossing te komen die voor u beiden het meest optimaal is. In de mediationgesprekken wordt gezocht naar oplossingen waar u beiden vrede mee kunt hebben. Die oplossingen kunnen puur praktisch zijn, maar ze kunnen ook gericht zijn op verbetering van de onderlinge communicatie. Daarbij wordt altijd getoetst of de oplossingen ook daadwerkelijk haalbaar zijn. Bijkomend voordeel van onze begeleiding is dat wij niet alleen mediator zijn maar in dit traject ook alle juridische, financiële en fiscale vraagstukken die bij u spelen direct voor u kunnen oplossen én optimaliseren. De Scheidingsplanner Heerlen-Gulpen (Parkstad) is als mediator aangesloten bij de MFN (Mediatorsfederatie Nederland).

Financieel én fiscaal advies: een scheiding heeft ook op financieel en fiscaal gebied veel impact. De financiële toekomst zorgt vaak voor veel onrust. Anders dan advocaten of andere scheidingsbemiddelaars/mediators in Heerlen-Gulpen (Parkstad), hebben wij alle expertise zelf in huis om u op dit gebied duidelijkheid en rust te kunnen geven. Op basis van uw financiële documenten zoeken wij naar maatwerkoplossingen voor uw situatie. Wij nemen u hierbij alles uit handen. Wij begeleiden niet alleen het proces, maar wij helpen u ook met concrete oplossingen. In één oogopslag wordt uw hele scheiding transparant en duidelijk en alles wordt in begrijpelijke taal besproken. De Scheidingsplanner Heerlen-Gulpen (Parkstad) is opgeleid tot Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA).

Kennismaking
Welke begeleiding u bij ons uiteindelijk ook kiest, het eerste kennismakingsgesprek is altijd zonder kosten en vrijblijvend. Wij nemen tijdens het kennismakingsgesprek uitgebreid de tijd om in alle rust uw situatie te bespreken en kunnen we aan de hand daarvan een stappenplan voor u maken. Zo kunt u bepalen of er een klik is en voldoende vertrouwen heeft in onze begeleiding. U krijgt dan ook een goede indicatie mee van de kosten voor de scheiding. Doe het gerust, het verplicht u tot niets!
 
Bel 06 – 50 50 37 97 en maak direct een afspraak voor een vrijblijvend eerste gesprek. U kunt ook ons gratis informatiepakket aanvragen.

Onze diensten

 • Second Opinion
 • Samenleving beëindigen
 • Alimentatie herberekenen
 • Mediation
 • Ouderschapsplan opstellen

Vestigingen in de buurt

 • De Scheidingsplanner Maastricht

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Heerlen om uw wensen te bespreken.