Onze werkwijze

Scheiden tijdens de coronacrisis: op gepaste afstand bij een vestiging of online via videobellen

Onze werkwijze: het Scheidingsplan

Wij hebben met het Scheidingsplan® een unieke methode ontwikkeld om u op de best mogelijke manier te laten scheiden. Het is een allesomvattend plan voor uw scheiding. Het is uw persoonlijke plan en bereid u voor op uw nieuwe start, op uw toekomst na de scheiding. Het Scheidingsplan® zorgt daarmee voor duidelijkheid in uw situatie en de te nemen stappen.

Om het Scheidingsplan® te kunnen vormgeven bespreken wij eerst samen uw wensen, doelstellingen en belangen. Hierbij bekijken wij niet alleen alle praktische zaken, maar hebben wij ook oog voor uw emoties. Zijn er bij uw scheiding kinderen betrokken? Dan stellen wij hun belangen centraal. Bij minderjarige kinderen begeleiden wij u bij het opstellen van het ouderschapsplan. Voor het financiële gedeelte inventariseren we alle zaken die op uw situatie van toepassing zijn. Pas wanneer alle onderwerpen duidelijk zijn, u gezegd heeft wat u wilde zeggen en als alle gegevens zijn aangeleverd, gaan wij aan de slag met uw persoonlijke Scheidingsplan®.

Onderwerpen Scheidingsplan

Het Scheidingsplan® vormt de basis van het echtscheidingsconvenant, alle puzzelstukken van uw scheiding vallen hier in elkaar. Na de inventarisatie adviseren wij u over de onderwerpen die op uw situatie van toepassing zijn en die in het Scheidingsplan® opgenomen dienen te worden. Hierbij houden wij vanzelfsprekend maximaal rekening met uw wensen, net zoals we dat met de financiële en fiscale wetgeving doen. Mogelijke onderwerpen in het Scheidingsplan® zijn:

 • Het ouderschapsplan
 • Kinder- en partneralimentatie
 • De juridische omstandigheden
 • De eigen woning en de verdeling of verkoop daarvan
 • De nieuwe woonsituatie
 • Het besteedbaar inkomen: waar leeft u van na de scheiding?
 • Fiscale gevolgen en informatie over toeslagen/subsidies
 • De verdeling van uw bezittingen en vermogen
 • De verdeling van een bedrijf of het voortzetten daarvan
 • De pensioenregelingen
 • Praktische zaken, bijvoorbeeld verdelen bankrekeningen

In uw Scheidingsplan® staan alle onderwerpen in heldere en duidelijke taal beschreven. U krijgt deze toegezonden, zodat u de tijd heeft om deze op uw gemak door te nemen. Hierna bespreken we het Scheidingsplan® samen. Bent u beiden akkoord, dan zal het echtscheidingsconvenant opgesteld worden.

Begeleiding van begin tot eind

De Scheidingsplanner biedt u en uw ex-partner één loket om de scheiding in harmonie en op basis van uw wensen tot stand te laten komen. U hoeft niets zelf uit te zoeken, want u wordt door de Scheidingsplanner gedurende het gehele scheidingsproces begeleid. Samen met een advocaat zorgt de Scheidingsplanner er voor dat uw afspraken worden opgenomen in het echtscheidingsconvenant en dat de scheidingsaanvraag wordt afgehandeld door de rechtbank. Zo weet u snel waar u aan toe bent en dat geeft rust; niet alleen tijdens de scheiding, maar ook daarna. Uw leven na de scheiding is belangrijk en daarom kijkt de Scheidingsplanner altijd verder dan naar de scheiding alleen.

Maak gerust een afspraak

Een scheidingstraject is een vertrouwenstraject, waarvan er niet één gelijk is aan de andere. Daarom heeft u een specialist van de Scheidingsplanner nodig. Iemand die het klappen van de zweep kent en u aan de hand van het Scheidingsplan® door de soms lastige perioden loodst op weg naar een nieuwe start en een prettige toekomst. Vertrouwen geven en krijgen begint met persoonlijk kennismaken, iets van de Scheidingsplanner graag met u doet. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit geeft u de gelegenheid om uw verhaal te vertellen, waarna de Scheidingsplanner u inzicht geeft in de werkwijze. Uiteraard is dit gesprek vertrouwelijk en zijn hier geen kosten aan verbonden.