In economische voorspoed neemt aantal scheidingen toe…

Gepubliceerd op 27-09-2018 door de Scheidingsplanner

Het CBS signaleert een toename van het aantal echtscheidingen. Deze stijging valt precies samen met het einde van de economische crisis. Tijdens de crisis van de afgelopen jaren gingen minder stellen uit elkaar. Reden dat stellen pas ná de crisis besluiten uit elkaar te gaan, is dat ze meer financiële speelruimte en zekerheid krijgen. Mensen vinden makkelijker weer een baan en de huizenprijzen stijgen. Stellen konden het zich simpelweg niet veroorloven om gedurende de economische crisis financieel uit elkaar te gaan.

Ook tijdens een periode van economische terugval nemen de scheidende partijen de tijd hun levens goed te overdenken. In betere tijden blijken deze stellen dan eerder de stap te zetten tot het definitief uit elkaar gaan, want men heeft er goed over nagedacht en er zijn mindere financiële beperkingen.

Maar dat neemt niet weg dat het nog steeds heel belangrijk is om alle zaken die bij een scheiding komen kijken professioneel en zorgvuldig te regelen. Met hulp van De Scheidingsplanner ontstaat er in eerste instantie inzicht over de huidige financiële situatie. Daarnaast maken we samen op basis van ieders wensen een overzicht van de mogelijkheden om tot een passende oplossing te komen. Waarmee uiteindelijk weer een helder uitzicht op een aangenaam leven en fijne toekomst wordt verkregen. En dit sluit volledig aan bij het motto van De Scheidingsplanner: ‘Plan je nieuwe toekomst’.