Herberekenen alimentatie

Alimentatie herberekening

Nadat u gescheiden bent, kunt u behoefte hebben aan een alimentatie herberekening. Zeker in de huidige tijd spelen er veel vragen omtrent eerder afgesproken alimentatiebedragen. U kunt te maken krijgen met verandering van inkomen, een nieuwe baan met een gewijzigd inkomen of een nieuwe relatie. Wanneer de alimentatie die tijdens de scheiding afgesproken is niet meer klopt of niet meer lijkt te kloppen, kunt u de Scheidingsplanner inschakelen voor een herberekening van de alimentatie.

Waarom een herberekening?

Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom u een herberekening van de alimentatie kunt overwegen, namelijk:

  • Het inkomen van u of uw ex-partner is veranderd
  • De gezinssituatie van u of uw ex-partner is gewijzigd (nieuwe partner, kinderen)
  • Een verandering in de woonsituatie met gewijzigde woonlasten
  • Verlies van uw baan
  • Pensionering
  • Overlijden
  • Nieuwe wet- en regelgeving vanuit de overheid

Ook bij een wijziging in de omgangsregeling kan het soms noodzakelijk zijn om de alimentatie te laten herberekenen. Bijvoorbeeld omdat uw kind bij uw ex-partner gaat verblijven. Of omdat co-ouderschap in uw situatie toch niet blijkt te werken en u een andere omgangsregeling moet afspreken.

Hoe werkt een herberekening?

Als uw ex-partner net als u een herberekening van de alimentatie wenst, kunt u samen een opdracht geven aan de Scheidingsplanner. De Scheidingsplanner berekent op basis van uw informatie wat een reële alimentatie zou zijn in de nieuwe situatie. De afspraken kunnen worden vastgelegd in een aanvullend convenant. U kunt via de rechter deze afspraken laten vastleggen. Uw Scheidingsplanner kan u hierover adviseren.

Wellicht wilt u in eerste instantie eerst zonder uw ex-partner nagaan of een aanpassing van de alimentatie reëel is. U kunt in dit geval de Scheidingsplanner ook eenzijdig vragen om een alimentatie herberekening. Houd er wel rekening mee dat de Scheidingsplanner ook naar de financiële gegevens van uw ex-partner zal vragen.

Niet eens over de alimentatie herberekening?

Ons uitgangspunt is er in goed onderling overleg samen uitkomen. Als u het echter niet eens wordt over de herberekening, kunnen wij ook het traject naar de rechtbank voor u begeleiden.

Neem gerust contact op

Omdat een alimentatie herberekening financieel maatwerk is, bent u bij de Scheidingsplanner – als financiële specialisten op het gebied van scheidingen – aan het juiste adres. Neem voor de mogelijkheden vrijblijvend contact met ons op.

Maak een vrijblijvende afspraak